Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dunpleister: toepassingen & prijzen

Bij nieuwe woningen is een dunpleister de standaardafwerking. Maar ook bij bepaalde renovatieprojecten is zulk glad stucwerk te gebruiken. Hoeveel kost dunpleister gemiddeld per m²? En kan je zelf je muren en plafonds dunpleisteren of laat je het beter aan een ervaren stukadoor over? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Dunpleister: prijs per m²
Hoe dunpleister aanbrengen en afwerken?
Zelf dunpleisteren of stukadoor inschakelen?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wat is dunpleister?

De term zegt het eigenlijk al. Het gaat om een dunne pleister die een stukadoor in meerdere lagen aanbrengt. De gemiddelde dikte is maximaal 2 millimeter. Daarom komt dit type stucwerk vooral voor in nieuwbouwwoningen. Zo’n dunne pleister is meer dan voldoende om de vlakke wanden van een nieuwbouwwoning mooi glad te maken. Bovendien gaat het dunpleisteren snel met een spuitmachine en ben je ook goedkoper uit!

Wil jij dunpleister aanbrengen op jouw wanden of plafonds? Via onze offerteservice vind en vergelijk je vrijblijvend betrouwbare stukadoors in je buurt. Zo kies je de beste vakspecialist voor jouw project. Kom nu gratis in contact met ervaren stukadoors!

dunpleister

 

Mogelijke toepassingen

Met een dunpleister ben je 100% zeker van de meest strakke en gladde afwerking van jouw binnenmuren en plafonds. Deze pleistertechniek gebruiken stukadoors vooral bij nieuwe woningen, maar ook voor renovaties is dit gladde stucwerk zeker een optie. Wat meer uitleg over beide toepassingen:

 

1. Dunpleister bij nieuwbouw

De wanden van een nieuwbouwwoning zijn relatief vlak en ook stof- en vetvrij. Dat maakt ze ideaal om een dunpleister op aan te brengen. Een voorstrijkmiddel is meestal niet nodig en een stukadoor kan de dunpleister op de wanden spuiten met een speciale machine. Door de vele bindmiddelen hecht zulk stucwerk ook altijd prima aan een nieuwbouw wand. Zo vlakt een stukadoor de laatste oneffenheden moeiteloos af en krijg je een egaal eindresultaat. En dat in een razendsnel tempo, waardoor de arbeidskosten beperkt blijven!

 

2. Dunpleister bij renovaties

Ook bij renovatiewerken is dunpleister aanbrengen soms een optie. Al hangt veel af van de staat en de vlakheid van de binnenmuren. Een stukadoor kan bv. Knauf dunpleister Fix & Finish gebruiken als de wanden in goede staat zijn. Zijn je binnenmuren beschadigd, of is er sprake van oneffenheden? Dan is een dikpleister (meer dan 5 mm) beter.

 

Kies ik voor een dunpleister of een dikpleister?

Dat hangt helemaal van jouw project af. Maar de algemene regel is: breng dunpleister alleen aan als je binnenmuren relatief vlak zijn en in goede staat verkeren. Om zeker te zijn, schakel je een ervaren stukadoor in. Die analyseert jouw wanden en geeft je dan gericht advies over de beste en goedkoopste keuze.

Advies nodig van een ervaren stukadoor? Kom gratis in contact met experts in jouw buurt via de offertedienst van Solvari!

 

Dunpleister: prijs per m²

Wil je je muren en/of plafonds dunpleisteren? De kosten hangen af van de omvang van je project, de dikte van de pleisterlaag, … Dit zijn de gemiddelde richtprijzen:

  • Muren dunpleisteren: gemiddeld 14 euro per m² (excl. btw, incl. materiaal en arbeidskosten)
  • Plafonds dunpleisteren: gemiddeld 16 euro per m² (excl. btw, incl. materiaal en arbeidskosten)

LET OP: de totaalprijs verschilt ook van stukadoor tot stukadoor. Wil je dus zeker zijn van een correcte & eerlijke prijs voor je stucwerk? Vergelijk dan meerdere offertes van vakspecialisten actief in je buurt. Ontvang nu vrijblijvend meerdere offertes op maat!

 

dunpleister aanbrengen

 

Hoe dunpleister aanbrengen en afwerken?

1 van de grote voordelen van dunpleisteren is de snelle plaatsing. Een stukadoor spuit het pleistermengsel direct op de muur met een speciale gipsspuit. Het middel hecht heel goed, waardoor een expert het zonder knoeien uitvoert. Daarna trekt de stukadoor alles glad met een pleisterspaan en na een paar dagen zijn de wanden al klaar voor de afwerking. Daarbij heb je de volgende opties:

 

  1. Dun pleisterwerk als afwerklaag behouden

    Hou je van de strakke en moderne uitstraling van stucwerk? Dan kan je dit ook als afwerking behouden. Vooral in nieuwbouwwoningen is dat populair.

  2. Dun pleisterwerk schilderen

    Je kan zo’n dunne pleisterlaag later ook schilderen. De stukadoor zorgt ervoor dat je binnenmuren hier klaar voor zijn. Zo zal hij je wanden nog even opschuren voor een perfect eindresultaat. Daarna schilder je de wand zoals jij dat wil.

  3. Dun pleisterwerk behangen

    Een dunpleister is ook een ideale ondergrond voor behang. Wil je bv. een mooie contrastmuur met een bijzondere print? Dan is dat zeker mogelijk. In dat geval moet een stukadoor de wand(en) in kwestie ook minder glad schuren, in tegenstelling tot bij schilderwerken.

  4. Dun pleisterwerk betegelen

    Dit is minder populair, maar wel mogelijk! Zo kan je in de badkamer het vochtbestendige gladde pleisterwerk behouden, maar het is ook mogelijk om je badkamermuren te betegelen. Het zal afhangen van je persoonlijke smaak.

 

Zelf dunpleisteren of stukadoor inschakelen?

Dunpleister kan je zelf aanbrengen, maar in de meeste gevallen schakel je toch beter een professionele stukadoor in. Een korte vergelijking:

 

OPTIE 1 = dunpleister zelf aanbrengen

Ben je een doorgewinterde klusser en heb je al ervaring met stucwerk? Dan is dunpleister zelf aanbrengen zeker een optie. Let op: investeer dan wel in een gipsspuit en werk met kwalitatieve materialen als Knauf dunpleister Fix & Finish. Hou ook rekening met enkele andere aandachtspunten. Voor strakke hoeken moet je bv. werken met verzinkte dunpleister hoekbeschermers. Anders zal het eindresultaat niet optimaal zijn.

 

OPTIE 2 = ervaren stukadoor inschakelen

Zelf weinig ervaring met stuken? Of geen tijd voor zo’n klus? Schakel dan een professionele stukadoor in. Zo ben je zeker van:

 

  • Correcte uitvoering: een stukadoor heeft veel ervaring met dunpleisteren. Hij bereidt je wanden voor, plaatst indien nodig hoekbeschermers, zorgt voor een afwerking op maat, … Kortom, je bent zeker van een perfect eindresultaat.
  • Snelle werken: met een gipsspuit gaat het dunpleisteren erg snel. Zo bespaar je op de arbeidskosten en kan je snel aan de afwerking beginnen.
  • Kwalitatieve materialen & gereedschap: schakel je een stukadoor in? Dan hoef je zelf geen gereedschap als een gipsspuit te kopen of huren. Bovendien werkt zo’n vakspecialist alleen met de beste materialen. Zo zijn je wanden en plafonds altijd duurzaam afgewerkt.
  • Verlaagd btw-tarief: bij nieuwbouw heb je geen recht op het verlaagde btw-tarief voor zulk stucwerk. Gaat het echter om een renovatie en is je woning meer dan 2 jaar oud? Dan betaal je slechts 9% btw over de arbeidskosten.

Stukadoors in je buurt vergelijken? Dat gaat snel en eenvoudig via de offerteservice van Solvari! Het enige wat je hoeft te doen, is het offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor stucwerk ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende professionals